Færdig løsning

Monterede vinduer

Nye ruder eller nye vinduer kan spare mange varmepenge og giver dig et bedre indeklima.
 
At vælge nye vinduer er en beslutning, der har vidtrækkende konsekvenser. Det betaler sig derfor at vælge sine nye vinduer og døre med omhu. 
 
Med vinduer og døre fra en af vore leverandøre, har du alle muligheder for at tænke i nye baner uden at gå på kompromis med kvaliteten. Vi får skræddersyet vinduerne til din bolig, og du kan stort set få dem, som du vil: Med eller uden sprosser, store eller små, sidehængte eller topstyrede i de mål og med de inddelinger, du ønsker.
 
● Du sparer på varmeregningen – og øger husets værdi
● Du gavner klimaet: Dit CO2-udslip dykker
● Du får et rarere indeklima - forbedringen er oftest markant
● Vælg høj kvalitet, hvis du skifter vinduer – det betaler sig bedst
● Vælg vinduer, der passer til husets stil – eller bevar de gamle
● Mange ældre vinduer kan renoveres med nyt energiglas eller energiruder - det kan i nogle tilfælde give samme energibesparelse for færre penge. Og i ældre huse kan det være den sikreste fremgangsmåde, hvis husets originale arkitektur skal bevares. 

Du kan spare flere tusinde kroner om året på varmeregningen ved at renovere dine eksisterende vinduer med moderne energiglas eller energiruder - eller ved at udskifte dem med nye. Samtidig reducerer du dit CO2-udslip mærkbart, du får et bedre indeklima med mindre træk og kulde, og gode vinduer øger også husets værdi.

Hele 30 procent af al den energi, der bruges til opvarmningen af ældre danske huse, forsvinder faktisk lige ud igennem lukkede vinduer, og derfor er forbedring af vinduerne en af de mest effektive metoder til at nedsætte varmeregningen.

Der kan være store gevinster at hente – også selv om dit hus allerede har vinduer med to lag glas. Langt de fleste vinduer i danske boliger har nemlig stadig traditionelt glas i. Her gør det en stor forskel at få udskiftet til moderne energiglas, som har en usynlig metalbelægning, der holder betydeligt bedre på varmen  i huset. Typisk kan det alene spare dig 15 procent eller mere på årets varmeregning. 
 
Der er to veje til energirigtige vinduer:

1: Renovering af dine eksisterende vinduer
Er dine gamle vinduer i orden – eller til at sætte i stand – kan du spare meget energi ved at sætte energiglas eller energiruder i de eksisterende rammer. Man kan sætte energiglas eller energiruder i alle typer vinduer.

Har du ældre vinduer med forsatsrammer eller med koblede rammer, skal du have energiglas – ét lag glas med en varmereflekterende belægning - som det inderste glas. Har du vinduer med ældre termoruder, kan ruderne udskiftes med nye energiruder, det vil sige nye termoruder med ét eller flere lag energiglas og såkaldt varm kant.

Energiruder kaldes også for lavenergiruder eller super-lavenergiruder, men det er altså samme produkt, der er tale om.

Renovering er en del billigere end nye vinduer, hvis de eksisterende rammer og karme er nogenlunde i orden.
 
2: Nye vinduer
Nye vinduer er selvsagt nødvendige, hvis de gamle ikke er værd at redde. Vælger man de energimæssigt ypperste nye vinduestyper, kan man opnå endnu større energibesparelse end ved renovering af ældre vinduer. 
 
Men man skal vælge sit nye vindue med omhu, for der sælges stadig mange nye modeller, som ikke giver bedre isolering end et ældre vindue, der er renoveret med energiglas. Visse nye vinduer giver ligefrem et dårligere resultat rent energimæssigt – det gælder især nye termovinduer med gennemgående sprosser, fx bondehusvinduer og vinduer med palæruder. Med den type vinduer skal man derfor være ekstra opmærksom.
 
En anden faldgrube er, at mange ender med at få valgt et nyt vindue, som passer dårligt til husets arkitektur. Det gælder især for ældre huse. Det kan være trist at se på – og rigtig ærgerligt for den husejer, som bruger mange penge på nye vinduer og senere opdager, at det faktisk har gjort huset mindre værd. Ældre huse købes ofte på grund af deres charme og ”sjæl”. Uheldigt valgte vinduer kan nemt reducere denne herlighedsværdi – og det kan ses på prisen, når huset skal sælges.