Tænk energi og gør dit hus klar til fremtiden

Outrup palævinduer og døre

Outrup Palævinduer og -døre er helt unikke med sprosser i samme bredde som de gamle vinduer med 1-lags glas. Det gør Palævinduerne specielt egnede til udskiftning i byggeri, hvor det oprindelige udseende ønskes bevaret. Outrup Palævinduer og -døre kan således leveres i typer tilsvarende husets eksisterende vinduer og -døre.

Huset bestemmer

Uanset om det er en patricier villa, et parcelhus eller en boligejendom, er vinduer og døre en væsentlig del af facadens udtryk. Ved udskiftning vælger man derfor ofte at være tro mod bygningens oprindelig stil. Outrup Palævinduer og -døre passer perfekt til huse, der er "født" med sprossevinduer, f.eks. bevaringsværdige bygninger.

Outrups store farveudvalg sikrer, at også individuelle ønsker til Palævinduerne og -dørene kan opfyldes.

Balance i rummet

Lysets styrke og fordeling er af stor betydning for oplevelsen af rummet. Umiddelbart skulle man tro, at det giver mindre lys med sprossevinduer, men lyset vil faktisk fordele sig mere jævnt. Og smalle sprosser vil naturligvis give mere lys end brede sprosser.

Set indefra er de smalle sprosser i Outrup Palævinduer næsten usynlige, så glæden ved smukt lysindfald kan kombineres optimalt med den fulde oplevelse af rummet udenfor.

Kompromisløs kvalitet

Klimaskærm

De gamle sprossevinduer med et-lags glas var ikke så gode til at holde på varmen.

Energiruden i Outrup Palævinduer er derimod gennemgående og er mellem glaslagene opdelt i små felter med aluminiumsprofile. På denne måde opfyldes nutidens krav til isolering. Energiruden fås som A-rude med en U-værdi på 1,1.

Træ

Outrups hovedprodukt er vinduer fremstillet af træ – naturens eget materiale. Træ er et ”varmt" materiale at berøre. Det dufter fantastisk, er flot at se på, det lyddæmper og trækker naturen ind i vores hjem. I modsætning til alle kunstige materialer, irriterer træ ikke slimhinder eller udsender gasser, der giver os hovedpine. Træ er naturligt og komfortabelt.

- Og mens du nyder træets kvaliteter i dine nye vinduer, kan du samtidig glæde dig over, at et godt kig ud mod naturen er godt for dit velbefindende, og at det sollys, du får ind gennem vinduerne giver en langt bedre og mere varieret lyskvalitet end kunstigt lys fra lysstofrør og glødelamper.

Høj trækvalitet

Vinduer og døre fra Outrup er med fingerskarret træ og minimum 90% kernetræ i udadvendte dele, hvilket yder effektiv beskyttelse mod råd og svamp. At træet er fingerskarret vil sige, at stort set alle knaster, harpikslommer og andre dårlige dele skæres bort, så kun det gode kernetræ er tilbage. Derefter samles træet med fingersamlinger, så det færdige stykke træ fremstår ensartet med en betydeligt bedre holdbarhed og formstabilitet. Intet vindue er nemlig bedre, end det træ, det består af.

Sådan er Outrups trævinduer opbygget

  • 90% kernetræ, hvilket betyder tætte årringe og et højt indhold af harpiks. En naturlig beskyttelse mod råd og svamp.

  • Skrå glaslister i lærketræ med skjult sømning, der sikrer, at der ikke trænger vand ind i træet gennem blottede sømhuller.

  • Grå varm kant reducerer kuldebro i vinduet. Afstandsprofilen giver visuelt en flot finish, samtidig med at kuldebroen i ruden reduceres betydeligt.

  • Bundglaslister i alu, 45 grader og uden fremspring.

  • Lavenergiruder med varm kant – en varmeisolerende liste i karmen, der også modarbejder kondens.

  • Stærke samlinger sikrer god kvalitet og lever op til alle DVC krav.

Se Outrup katalog her

Online "Vinduesdesigner"

Med Outrups online "Vinduesdesigner" kan du prøve forskellige vinduer og døre på billeder af dit eget hus.

Dermed får du et meget realistisk billede af, hvordan netop dit hus kommer til at se ud med nye vinduer og døre.

Prøv vinduesdesigneren her


Se mere på Outrup.dk